Otázky a odpovede k SHELL Tellus S2 MX 32

Viskozita: ISO VG 32

Popis
Shell Tellus S2 MX sú vysoko kvalitné hydraulické oleje , vyrábané z ropných základových olejov s vysokým indexom viskozity a zušľachťujúcich prísad . Používané suroviny a ich zastúpenia sú zvolené tak , aby finálne výrobky spĺňali najnáročnejšie požiadavky výrobcov i užívateľov priemyselných hydraulických systémov . Oleje radu Shell Tellus S2 MX sa vyznačujú výbornou termickou stabilitou aj za extrémnych prevádzkových podmienkach , sú veľmi odolné proti starnutiu a tvorbe usadenín a zaisťujú tak zlepšenú čistotu systému . Vďaka vynikajúcej oxidačnej stabilite , nižší kyslosti , schopnosti k nižšiemu vyplavovaniu medi umožňujú predĺženie životnosti oleja a zníženie prevádzkových nákladov . Dobrá chemická stabilita olejov radu Shell Tellus S2 M v prítomnosti vody alebo vlhkosti znižuje riziko korózie a hrdze . Vďaka vybraným protioderovým prísadám zaisťujú vynikajúcu ochranu proti mechanickému opotrebeniu pohyblivých častí systémov ( piesty , čerpadlá ) a umožňujú tak predĺženie ich životnosti . Oleje radu Shell Tellus sa vyznačujú tiež vynikajúcou filtrovateľnosťou , sú odolné voči bežným produktom kontaminácie ako je voda , vápnik spôsobujúci blokáciu jemných filtrov a sú teda vhodné pre ultra jemnú filtráciu . Vynikajúca schopnosť uvoľňovanie vzduchu a protipenivostné vlastnosti znižujú kavitácii a spomaľujú oxidácii oleja . Vďaka svojmu zloženiu je zabezpečená dobrá deemulgačná schopnosť . Oleje radu Shell Tellus sú kompatibilné s väčšinou hydraulických čerpadiel , avšak použiteľnosť v čerpadlách obsahujúci súčasti zo striebra je potrebné skonzultovať so zástupcami spoločnosti Shell . Oleje sú kompatibilné so všetkými tesniacimi materiálmi a farbami špecifikovanými pre použitie s minerálnymi olejmi .
Shell Tellus S2 MX zaručujú :
- možnosť univerzálneho použitia v celej rade aplikácií
- vynikajúca filtrovateľnosť
- mimoriadne schopnosti zabraňovať opotrebenie pohyblivých častí
- minimalizáciu rizika vzniku trhavých pohybov ( tzv. stick slip )
- výbornú oxidačnú a termickú stabilitu / odolnosť voči starnutiu
- dobrou odlučivosť vody
- výbornú deemulgačná charakteristiku / potláča tvorbu peny
- veľmi dobré viskozitno - teplotné vlastnosti / zachovanie strihové stability
Použitie :
Oleje Shell Tellus S2 MX sú uznávané a široko odporúčané poprednými výrobcami hydraulických prvkov i celých systémov . Mimoriadne vhodné sú pre zariadenia, ktoré vďaka svojmu konštrukčnému riešeniu a náročnosti pracovných podmienok , vyžadujú pracovné kvapalinu so zvýšenou schopnosťou ochrany proti opotrebeniu a / alebo schopnosťou prenášať extrémne tlaky . Oleje Shell Tellus S2 MX možno použiť aj na mazanie klzných a valivých ložísk , uplatnenie nachádzajú aj pri mazaní niektorých ozubených prevodov v súlade s odporúčaním výrobcu strojového zariadenia .



Fórum - otázky a odpovede SHELL Tellus S2 MX 32 ISO VG 32



KONTAKT

BRATISLAVA:
(+421) (0) 903 582 675

SENICA:
(+421) (0) 907 142 920

Triedenie a vlastnosti motorových olejov

Počas práce motora,motorový olej ako neoddelitelná súčasť motora musí spĺnať širkokú škálu požiadaviek na jeho fungovanie, a to počas celého servisného intervalu. Štandardné definície funkčných vlastností oleja orientované na splnenie ......
čítať viac